03.10.2014.

Poseta saradnika UNICEF-a u okviru programa saradnje Ministarstva zdravlja i UNICEF-a

graphics-unicef-738415
U okviru stručne posete Republici Srbiji, a vezano za program saradnje Ministarstva zdravlja i UNICEF-a, delegacija UNICEF-a sa profesorkom Ilgi Ertem posetila je Dom zdravlja Novi Beograd, u skladu sa planom obilaska najznacajnijih ustanova u Srbiji koje se bave problemima u ranom razvoju dece sa teskocama i smetnjama u razvoju.
Sa delegacijom su razgovarali direktor Doma zdravlja dr Božica Novaković, dr Marija Petrić iz Razvojnog savetovalista i dr Gordana Stevanov – Mitrić. Tom prilikom je prezentovan rad Službe za zdravstvenu zaštitu dece i omladine kao i Razvojnog savetovališta koje je deo te Službe.

Unicef 12  Unicef 32
Unicef 21  IMG_0653
Program Ministrarstva zdravlja i UNICEF-a realizuje se kroz projekat ,,Podrška deci u ranom razvoju i njihovim roditeljima kroz jačanje kapaciteta pedijatara sa pojačanim osvrtom na razvojno posebno osetljive grupe” koji sprovodi Udruženje pedijatara Srbije u saradnji sa Institutom za majku i dete ,, dr Vukan Čupić”, Institutom za mentalno zdravlje u Beogradu. Društvom za dečju i adolescentnu psihijatriju i srodne grane (DEAPS).