03.10.2014.

Посета сарадника УНИЦЕФ-а у оквиру програма сарадње Министарства здравља и УНИЦЕФ-а

graphics-unicef-738415
У оквиру стручне посете Републици Србији, а везано за програм сарадње Министарства здравља и УНИЦЕФ-а, делегација УНИЦЕФ-а са професорком Илги Ертем посетила је Дом здравља Нови Београд, у складу са планом обиласка најзнацајнијих установа у Србији које се баве проблемима у раном развоју деце са тескоцама и сметњама у развоју.
Са делегацијом су разговарали директор Дома здравља др Божица Новаковић, др Марија Петрић из Развојног саветовалиста и др Гордана Стеванов – Митрић. Том приликом је презентован рад Службе за здравствену заштиту деце и омладине као и Развојног саветовалишта које је део те Службе.

Unicef 12  Unicef 32
Unicef 21  IMG_0653
Програм Министрарства здравља и УНИЦЕФ-а реализује се кроз пројекат ,,Подршка деци у раном развоју и њиховим родитељима кроз јачање капацитета педијатара са појачаним освртом на развојно посебно осетљиве групе” који спроводи Удружење педијатара Србије у сарадњи са Институтом за мајку и дете ,, др Вукан Чупић”, Институтом за ментално здравље у Београду. Друштвом за дечју и адолесцентну психијатрију и сродне гране (ДЕАПС).