08.07.2014.

Wonca Лисабон 2014.

19. WONCA Европска конференција лекара опште и породичне медицине

У организацији португалског Друштва лекара опште и породичне медицине у Лисабону је од 2.-5. јула 2014. године одржана 19. Wonca Европска конференција.

На конференцији је учествовало око 3400 лекара из више од 70 земаља света, укључујући и лекаре из Србије. Мото конференције је био „Нове смернице за општу и породичну медицину“. Научни програм конференције је наставио традицију са претходних скупова представљајући истраживачке пројекте, клиничка и квалитативна истраживања у виду оралних и постер презентација, радионице и семинаре. На скупу су обрађиване различите теме из области опште медицине попут хипертензије, дијабетеса, хиперлипидемије, гојазности, астме, хроничне опструктивне болести плућа, кардиоваскуларних болести, периферне артеријске болести, скрининга, насиља у породици и многих других.
Свој допринос овој значајној конференцији пружили су својим учешћем и лекари Дома здравља „Нови Београд“ и то кроз неколико стручних радова. Рад „Epidemiology and Screening for Varicose Veins and Its Complications in Municipality Family Healthcare System – Др Александра Јешић, Др Александра Косојевић, Др Сандра Јелисић-Скурић, Др Ана Глумац, Др Мирјана Стевић“ прихваћен је и представљен кроз оралну презентацију Др Александре Јешић. Рад „Treatment of a 60 Years Old Woman With Inflammatory Breast Cancer – Др Сандра Јелисић-Скурић, Др Александра Јешић“ прихваћен је и представљен у виду постер презентације. Рад „Secondary Diabetes – a Case Report – Др Љиљана Марковић, Др Бранка Шошкић“ прихваћен је и представљен као постер презентација.

sajt01 sajt02 sajt03 sajt04 sajt05 sajt06 sajt07

И поред веома интензивног програма било је довољно времена за размену искустава са колегама из других земаља окружења и Европе, а наравно и за упознавање са лепотама овог гостољубивог историјског града.

 

1    2    3    4     5